Alla inlägg under februari 2016

Av Evelina - 8 februari 2016 09:47

Det börjar bli ett par år sen jag gick kursen i mental utveckling och även förmågan att bygga upp sin vardag utefter ens mål och drömmar.

Sitter med ett leende på läpparna när jag skriver det här. Känns riktigt, riktigt skönt att jag och endast jag kan välja min attityd till saker som händer i mitt liv. Oavsett om jag kan påverka händelsen i sig eller inte.

Helgens två lediga dagar har varit balsam för själen, fullständig balans, lycka, kärlek och energi fylldes denna helg med tillsammans med min kärlek.

Underbart, magiskt och fantastiskt. Jag väljer att fokusera på det som ger mig dessa ting och fortsätta med bestämda kliv mot min framtid, mina drömmar, mål och ambitioner. Hand i hand med dem jag älskar, värnar om och dem som tar del av mitt liv.

Ta hand om varandra men kom ihåg att du är viktigast i ditt liv.

Av Evelina - 7 februari 2016 18:55

Nä så djupt ska vi väl kanske inte våga gå.


Har däremot funderat på det där en hel del. Vad som format en till den man är, och att prata om ens mörka tider i livet i dagsläget bara ger "tycka-synd-om" uppmärksamhet.


Fick en flashback av lite mindre trevligare slag idag när min bättre hälft ville vara lustig men förstod inte alls allvaret i att dela en gammal bild av mig på facebook. Fick ett mindre meltdown men kunde rätt snabbt återhämta mig.


Tänker däremot dela med mig av ett par riktigt härliga, kanske lite skumma barndomsminnen jag har.

Polarmacka med kaviar, Skilda världar, Fokker och b-ponnysarna, Rosa Pantern, Djäknegårdens fritidsgård, Wippets, Skoter i Kamen, somrar i Norrbyn, stugan i Lia, Storstugan och kärlek i lövånger.


Rätt många ord, med massor av mening - inte allt för tokiga minnen som infaller i dessa fack.

Undar om man någonsin kommer kunna erbjuda denna form av minnen till kommande generationer?


Hade jag inte haft dessa delar i min uppväxt vet jag faktiskt inte vem jag hade varit, och vart jag hade hamnat. Är tacksam för de minnerna, dem som varit en del av min uppväxt och den vardag vi faktiskt fick ta del av ute på vishan i vår fantastiska by.


   



Bilderna är lånade och jag hoppas det är okej <3

Av Evelina - 5 februari 2016 16:35

Nu flaggade det hejvilt om det nya direktiven om godkända hjälmar.

Tyckte att det lät märkligt att många skulle måste köpa ny hjälm med de nya bestämmelserna däribland jag själv men kunde andas ut efter lite research.

EU har kommit med riktlinjer som gäller skyddsutrustning i ridsporten. Detta påverkar alltså bara tävlingsryrraren och hobbyryttaren kan känna sig lugn då försäkringsbolagen fortfarande tror på de äldre hjälmarna och dess funktion.

Min fantastiska Charles Owen Ayr8 får hänga med vidare och förhoppningsvis får min röda springare komma hem kanske inte inom en snar framtid men med lite tur innan årsskiftet åtminstone!

Av Evelina - 4 februari 2016 00:14

Då var sista passet gjort efter 3 veckors snöret passerat. Nio pass rikare, starkare och lyckligare.

Än är det en lång väg kvar att gå innan jag vågar kalla mig stark, stadig eller visa några synliga resultat. Ska försöka fota och se om ytterligare tre veckor om det märks någon skillnad.

Jag är väldigt glad att jag orkat öka om än jag varit försiktig. Stått stilla i vissa övningar mer än andra, backat gjort om, ändrat teknik och försöker bygga stabilitet.

Programmet jag använder mig av föreslår +1kg per pass på OH press och Bench men tyvärr har vi inga 0.5kg plattor. Av den anledningen har jag valt att stanna ett pass och sedan öka 2.5kg som är nästa steg. Det ger alltså en generell ökning på 1.25 per pass om man slår ut det, viket känns bra.

Så totalen på övningarna har blivit.
Squats: +17.5kg
Bench: + 5kg
Row: + 7.5kg
OH press: +5kg
Deadlift: +7.5kg

Utvecklingen på chins har gått från 5kg assist 3x5 til assist 5kg 3x8 på två pass. Tyvärr har det inte funnits tid och ork att göra extra övningar efter basövningarna. Men det kanske ger med sig, vill som sagt lära mig chins, dips och även bättra på coren.

Skönt att motivationen är stor och suget ännu större. Bara kämpa på och låta tiden ha sin gång !

Nu ska det sovas lite innan morgondagens jobb! Tjingeling baaaadring

Kanske kommer en analys för dagens träning senare beroende på om jag känner för att vara träningstjatig eller ej ?

Av Evelina - 3 februari 2016 12:24

Gårdagen var en sån där magisk dag v ren kvalité.

Började morgonen tillsammans med min bättre hälft. Promenad med vovvarna där jag provade mannens koncept och det är definitivt ngt jag ska fortsätta med. Det ger även tillfälle för att sätta lite krav på koppelpromenaderna och mer kontroll över flocken.

Fick lite push att prova fria följer med störning med boxerfröken och hon var verkligen super duktig! Tränade lite på ställande och läggande under gång och vi tar oss sakta med säkert åt rätt håll. Saknat motivation att träna hundarna men igår var det skönt att känna suget igen.

Ett par timmar i backen och jag fick äntligen möjlighet att åka lite högre upp där solen stod härligt på himlen vädret fantastisk och stämningen magisk.

Ren själsro infann sig. Även om sol bad och värme är fantastisk är utsikten från toppen över bergen oslagbar.

Svida om och sen ridskolan med mina duktiga elever och avslutade kvällen med ett nytt recept som mannen hittat och lagat. Trött i både kropp och knopp men känslan inombords var magisk!

Av Evelina - 2 februari 2016 00:04

Lyckades efter huvudvärk och tröttheten från avgrunden släpa både mig och mannen till gymmet.

Testade ny teknik på squatsen efter lite research och diskussion. Bra känsla i genomförande och respons. Mer bredd och något utåtvridet i foten.

Ökade i bänken till 25kg från tidigare 22.5kg och fick dessutom utmaning som pressade mig till tårar och därefter personbästa i bänk 35kg med stöttning! Jag som för knappa 3veckir sedan knappt orkade stången.

Avslutade med övningar i cable crossen som fick namnet flyes. Sjukt skakis och väntar brutal träningsvärk.

Värmde även med promenad/jogg ! Nu ska jag begrava mig i madrasslandet innan morgondagen som med lite flax spenderas i backen :)

Ovido - Quiz & Flashcards