Alla inlägg under mars 2016

Av Evelina - 9 mars 2016 12:03

Började morgonen med kvalitetstid med min bättre hälft. Frukost och en promenad med hundarna i skidspåret i det fantastiskt fina vädret. Magiskt att bo här uppe med klarblå himmel och fantastisk vy.

Gymmet stundar och därefter blir det en tripp till Duved och hälsa på mannens arbetsplats och barnen i backen. Ett par åk i solen, andas djupt och njuta.

Kvällen består som vanligt av lektioner med mina onsdagsbrudar! Känns ofattbart att första spadtaget för vår nya anläggning tas på fredag klockan 15!

Älskar mina nya rutiner, känns bra i båda kropp och knopp och som att jag beslutsam rör mig mot mina drömmar mål och framtid.

Njut, lev och hitta balansen och lyckan!

Av Evelina - 8 mars 2016 20:00

Om det var igår, eller om det var dagen innan... Minns knappt vad som är vilken dag och vilken dag som är vad. Hur som, hade jag ett stort sug att skriva av mig om diverse saker, jo nu minns jag - i söndags i bilen på väg hem från Stockholm.


Först och främst ett problem som är överhängande när vi åker iväg över en helg sådär, så många saker man vill hinna göra - men alldeles för lite tid att hinna träffa alla, göra saker och faktiskt också ha tid att göra ingenting. Men denna helg var ju bröllopet huvudsaken och dit hann vi ju, även om fint folk - alltid kommer för sent!


Lilltigern hann vi se denna helg, vilket var efterlängtat och slå en kik på herr Karlssons nybyggda hus - och där kommer temat för detta inlägg. Drömmar!


Efter att ha gått på husvisning hos Jonas och Sabina började det definitivt spritta i flertalet kroppsdelar. Drömmen om ett hus (skrik som en fjortis och stora bokstäver OOOH MAAAJ GAAAD). Det bara bubblade över om drömmar, önskan och längtan om ett hus. Inte nu, absolut inte nu men en dag. Att faktiskt ha det huset, precis det huset man dröm om. Vi spånade lite på vägen hem på olika tillverkare, material och annat - jämföra vilka som kan erbjuda vad helt enkelt.


Men då vi båda vet att detta inte ligger inom närmsta framtid började vi istället prata om något vi önskar att göra i vår. Motorcykelkörkort! Drömmen att faktiskt ha en sporthoj att färdas med, ta sig lite "egentid" där hundarna kan få vara ute, inne eller kanske på "kollo" och driva runt med en hoj. Snacka frihetskänsla (stora ögon, hjärta, hjärta).


Kikade runt lite på alternativen, är ju helt ny inom mc världen men vill ha något sportigt, rätt lättkört och samtidigt något jag som liten tjej orkar parera och når ner lite på om inte annat.


Tror att jag hittat en "vinnare".


Så just nu ligger en del av planeringen på att kanske försöka fixa kortet i vår och om man nu endå ska drömma, dra en lite trip i sommar med cykel hade inte varit så tokig. Drömmar är faktiskt helt fantastiskt också, för där finns det ingenting som säger att dem är för stora - eller att dem måste vara relaistiska. En annan sak med drömmar - det finns ingenting som säger att dem inte kan bli verklighet.!


 

Av Evelina - 8 mars 2016 12:28

Denna helg dedikerades till min gamla trogna vän, Melike och hennes blivande man.


Vi åkte ner sent på fredagen för att finnas på plats till lördagens bröllop. Det var en tuff resa ner med riktigt skitig sikt och före, men tur nog hade jag privat chaufför som klarar av det mesta.


Under lördagen skulle det fixas med slips och present innan det var dags för brölloppet. Hann även träffa lille tiger en kortis på förmiddagen. Saknade fantastiska lilla barn!


Lokalen brölloppet hölls i var smakfullt inrätt och dekorerat, ett fint mottagande i entrén av brudens mamma. Vi hälsades välkomna av bruden och brudgummens anhöriga som stod på led i lokalen. Vi fick hedersplatser precis brevid bordet där brudparet skulle sitta.


En fin cermoni inleddes efter en stunds väntande och dansande med lite tilltugg på borden, Melike och hennes Kemal anlände till lokalen med turkiska trummor.


När första valsen var avklarad och jag smygfotat en del brast det. Alla känslor som denna kvinna jagade igång i mig var inte alls vad jag förväntat mig. Vår väg tillsammans, alla minnen, alla hinder som vi mött tillsammans, var för sig men delat med varandra bubblade upp till ytan. Mot alla odds, förmodan och mörker som funnits i våra liv stod du där. Vacker som änglarnas finaste ängel, tillsammans med din kärlek - som DU valt. 


Cermonin fortsatte och varvades med dans, mat och ett turkiskt band som spelade. Pratade med vänner och familj till bruden och hade min bättre hälft vid min sida under hela kvällen. Hade inte kunnat vara mer tacksam över att han delade detta med mig. På egna ben hade jag nog inte hållt ihop.


Det var så ofattbart vacker, sentimentalt och så fruktansvärt mycket kärlek. Jag har nog förträngt på många sätt hur nära du Melike står mig. Alldelens närmast hjärtat har du en fantastisk stor plats, och jag hoppas för allt jag är värd att du får leva lycklig i alla era dagar som Fru Yilmaz.


Tack för att jag fick vara med och dela denna fantastiska upplevelse med dig, min syster.


Så mycket kärlek, tårar, respekt och känslor - för dig, till dig. Jag älskar dig till mitt sista andetag Melike (Erdogan) Yilmaz.

       

Av Evelina - 4 mars 2016 19:38

Började i årsskiftet att arbeta på en liten klubb, med små begränsade förutsättningar för sin verksamhet men en enorm glöd. Fantastisk sammanhållning, massor av kärlek och driva beslutsam personer i fronten.

Jag har stormtrivs sen första dag, bemötandet har varit fantastisk och både kollegor, medlemmar och hästar berikar verkligen min vardag.

Denna lilla klubb, som är belägen i ett kostall, i en sluttning har lyckats ta ett enormt steg som påbörjas i veckan - vi ska få en anläggning!

Ett varmt stall, en stor ridbana och möjlighet till inackordering, teorisalar och andra lyxiga finesser.

Fas 2 i denna satsning är ett ridhus. Vi jobbar stenhårt för att detta ska bli verkligen men vi börjar med ridbana, stall och en ny plats.

Känner jag någon som har bra kontakter på tillväxtverket, företag som är villiga att bidra med expertis, tid, sponsring eller annat för våren klubb och Åre hästsport arena mottages allt detta tacksamt.

Känns helt magiskt att vi ska få ett riktigt stall!! Ungdomarna, de vuxna, vi som jobbar och lever för sporten och hästarna kan inte annat än jubla och samtidigt lägga in en högre växel. Det händer verkligen!

Av Evelina - 4 mars 2016 18:03

Kan klappa mig på axeln och känna mig nöjd med veckans rutiner. Morgon prommis alla dagar med hundarna innan jobbet eller frukost. Fick med mig mannen som avslutning på veckan.

Alla tre gympass är avklarade trots att vi sitter på väg söderut för helgens äventyr. Skönt att ha fått det gjort om än det tog emot att vara så svag som jag varit.

Lyckats öka på A passet med start i onsdags och B passet som dagens pass. Safeade något på måndagspasset pga vilan och den oregelbundna rytmen med besök på gymmet.

Ska verkligen göra mitt yttersta för att hålla mig frisk så att dessa rutiner kan återgå till något jag behöver och gör på fasta dagar.

Hundträning 4 dagar i rad. Läggandet under gång har verkligen tagit form med boxer fröken så nu gäller det bara att jobba stadgan så hon har ro att ligga kvar. Men wow vilken känsla och förighet hon bjudit på dessa pass!

Schäferduon fick en kortis men var mer intresserad av apportering av snökocker än träning.

En härlig vardags vecka och min favvis har jag haft lite extra tid med vilket jag är väldigt glad över.

Nu väntas äventyr och pompa och ståt! Undrar hur denna helg kommer sluta.

Ska försöka fota och dela med mig av äventyret - spännande blir det vilket som.

Tjing tjong!

Av Evelina - 3 mars 2016 21:40

För mig handlar inspiration och motivation om målbilder och målbilder.

När jag sitter och tittar på bilder på vältränade kroppar är det verkligen jätte svårt för mig att hitta något som känns "så där vill jag se ut". Oftast tycker jag att något är för stort, för mycket, oproportionerligt eller ja - inte som jag önskar.

Jag vet att man inte ska försöka efterlikna någon annan utan hitta det bästa av sig själv. Nämnde det tidigare och nämner det igen. Så sjukt störande att jag inte ser minsta utveckling alls sen jag började träna. Jag känner mig starkare och mår bättre - ökat rätt bra på övningarna men jag SER inga resultat.

Här är en fin inspirationsbild. Så skulle jag mer än gärna låta min rygg utvecklas och utformas.

Imorgon väntar gym innan avresan för helgens äventyr.

Hundträning idag gick bra - ny teknik och fin framgång det tar sig bara jag är konsekvent och konstant.

Fortsättning följer på den - stay tuned

Av Evelina - 3 mars 2016 12:03

Nya rutiner har medfört ny motivation.

Har under en längre tid känt mig otillräcklig och att den yttre pressen nästan kvävt mig.

Efter mina föräldrar besökt oss i helgen känns det som att något nytt vaknat i mig.

Rutinerna på morgonen med hundarna har gett ny ork, även om det ibland tar emot att kliva upp. Ett pass på eftermiddagen med hundarna med moment och gym både måndag och onsdag. En bra vecka helt enkelt.

Ser allas träningsbilder och funderar dock på hur lång tid det kommer ta innan det faktiskt syns att jag blir starkare.

Jobbar vidare med läggande under gång och när det sitter blir det ställande under gång. Bit för bit ska vi ta oss till en bra grund och våga anmäla oss till vårens tävlings. Oroar mig fortfarande för apporteringen men väljer att göra klart det andra först.

Platsliggning ska tilläggas från och med idag. Minst en varje dag med varierande störning och längd.

Av Evelina - 2 mars 2016 14:20

Började veckan med två nya målsättningar, morgonpromenad med hundarna innan frukost. Ett pass på gymmet på måndagskvällen. Nästa pass blir efter kvällens arbete på ridskolan. Lite kluven kring att träna så sent men har inte hjärta att låta hundarna vänta i onödan när vi båda arbetar. Körde samma vikt på knäböj som senast och teknik på OH pressen då jag inte hade någon passning. Börjar kännas helt okej och kanske vågar öka i vikt nästa gång.

Ökade på marklyften vilket kändes bra, skulle gärna få en check att jag bibehåller tekniken.

Mina två mål driver mig framåt och jag hoppas verkligen att jag får vara frisk och upprätthålla träningen.

Nedvarvning innan det är dags för lite hundträning och matlagningen innan jobbet.

Påbörjat arbetet med läggande under gång och även stabilitet där jag använder de andra hundarna som störning.

Förhoppningsvis ska vi skapa fina moment och våga tävla denna säsong. Apportering är däremot mitt absoluta ogilla moment. Vet inte riktigt hur jag ska lära in det i stillastående position.

Boxertösen hämtar den om jag kastar men då Apportering är vid min sida, håll och sen återlämna har vi stött på problem. Tips mottages tacksamt.

Tröttheten hänger fortfarande över mig men hoppas den släpper snart då jag vistas mer ute.

Ovido - Quiz & Flashcards