Alla inlägg den 5 mars 2015

Av Evelina - 5 mars 2015 22:22

Första passet hundträning började i botten, nådde en fantastisk topp mitt på och planade mot slutet. Mittendelen bestod av linförighet med massor av störning och roligare alternativ än matte men schäferpojken valde matte ändå! Segerdans inombords. Slutet bestod av att befästa begreppet fot som position vilket pojken tyckte var supersvårt med roliga föremål utplacerade.

Ett framförgående visades upp helt utan kvalité. Mycket nytt när vi snackar kvalitetspill men supernyttigt och en härlig vändning i mitten. Hemläxa: blås ur massor innan träningen för att se om förståelsen ökar.

Dag två började med en 1.5h promenad för hundarna med favorit mormor. Vid lunch en lika lång prommis till, fokus och krav på position. Därefter röjj och två lyckade hundmöten. Em bestod av lite shaping övningar och herrn fick tänka men svarade positivt. Tanto påbörjade jag shapa in positionen fot vilket är tanken framöver för lillen också.

Kvällen var det garageträning på schemat. Startade med platsliggning 5+ med en bitter tik och utan belöning. Pojken skötte det fantastiskt! Dagens framförgående var riktigt bra, fokuserat och planerat. Lite småpill på ställandet och stadgan skall befästas. Vidarejobb på positioneringen och avslutade med trött duktig pojke. Hemläxa: tömma mera och avverka 1mil på cykel eller springa om cykeln inte är brukbar samt 5pass lydnad med störning a 15min.

Av Evelina - 5 mars 2015 17:47

Arbetsveckan avklarad och inkastad i hårdträning på hundfronten. Världens bästa mamma har varit på en snabbvisit och kvalitetstid har spenderats. Så tacksam över att ha en så fantastisk kvinna som förebild i mitt liv. Så empatisk, givande och älskvärd att 68mil känns oändligt ibland.

En uppdatering av garderoben är gjord och att unna sig själv lite upgrade kunde inte sitta bättre. Motivationen att vara mig själv utifrån och in, uppgradera, växa och utmana är enorm. Love it!

Två pass avklarade med fantastiska D som instuktör. Separat inlägg kommer kring detta - tidsbristen påverkar bloggandet men håll ut!

Ovido - Quiz & Flashcards