Alla inlägg under maj 2015

Av Evelina - 12 maj 2015 20:08

Försöker verkligen stålsätta mig och inte flaxa iväg i drömmarnas land. Men med svenskt skitväder är det omöjligt.

Nedräkning till mitt hjärta och värmen är ett faktum. Köpsuget är galet och här kommer lite storm.

"Håll dig till plan A, men våga flyg och vara lycklig".

Av Evelina - 11 maj 2015 20:29

Vaknade idag med världens huvudvärk. Försökt ignorera den men den gör sig till känna kraftigt. Värre än det är träningssuget som skriker i kroppen. Skönt trött i hela kroppen efter helgens pass. Torsdag är nästa inplanerade. Vet inte alls hur jag ska stå ut tills dess. 40-60terräng promenaden dämpar inte tillräckligt. Kanske slänger in ett stabilitet / flexibel pass på onsdag eller yoga?

Jakten hat börjat och hungern på utveckling startat.

Av Evelina - 11 maj 2015 08:11

Här kommer en summering på intag av kost under senaste dygnet.

Frukost: Keso, valnötter med kiwi (P:15,77 F:17 K:4,70)

Lunch: Banan, Jordgubbar, Nocco, Maxim, Drick kvarg.
(P:70,86 F:46,73 K: 31,20)

Middag: Lax, bacon, cream cheese
(P: 23,45 F:17,73 K:0,87)

I min kost är frukt och grönsaker inget jag räknar kolhydrater på och jag räknar inte kalorier då det är högst ointressant.

Av Evelina - 11 maj 2015 06:24

Sitter och kollar på kosttillskott då jag är mycket medveten om att jag inte får i mig tillräckligt med näringsämnen i min kost. Detta beror inte på att jah väljer fel utan på grund av att min aptit inte är normal och att storleken på mina portioner oftast är för små. - Tro mig jag är medveten om problemet men äter verkligen allt jag orkar och kan behålla men jag lyckas inte få i mig tillräckligt för att uppnå drömkroppen.

Har kikat lite på två tillskott som skulle kunna hjälpa mig på protein sidan.

Har någon av er läsare provat någon av dem får ni gärna lämna recension.

Av Evelina - 11 maj 2015 04:09

Vaknade på världens skit humör. Träningsvärk, grinig och riktigt bitter. Orsaken till detta var okänd vid tillfälle. Funderade på att skita i gymmet och dra täcket över huvudet och gömma resten av dagen men tog mitt förnuft till fånga och kravlade mig upp. När slutmålet är tidsbestämt finns inga undanflykter.

Väl på gymmet utförde jag alla förutbestämda övningar och muttrade högt över att jag är så svag på utsatta partier. Gladeligen var jag lite starkare på lats och militärpressen än övriga övningar vilket var en liten tröst. Men, rehab är botten och jag antar att ska man nå toppen får man börja där man är helt enkelt.

Dagens övningar:
3x7 5kg shoulder turn
3x7 7.5kg shoulder extensions
7x3 15kg Shoulder press
7x3 30kg Low row
7x3 30kg Lat machine
3x10 aircat låg hög låg

Endorfinerna kickade in och mat för natten inhandlades innan det var dags för jobb. Redan efter passet ökade suget och längtan efter nästan. Skönt att komma igång och kanske bli smärtfri i en framtid.

Av Evelina - 10 maj 2015 20:34

Vet inte hur många gånger jag stött på nattarbetare och kollegor som skyller sin övervikt på att man inte hinner äta ordentligt, stress och rubbade sömnrutiner som anledning till sin övervikt.

Att äta nyttigt handlar i största utsträckning om planering och framförhållning. Onyttiga alternativ är lättillgängligt absolut men det är inte de enda alternativen.

Hälsa handlar inte om vad vågen säger, utan näring, motion och val. Hur vill du man leva, vad vill man ha ut av livet?

Så här ser min nattpreppning ut för småsaker att tugga på om tiden inte räcker till att faktiskt sitta ner och äta.

Av Evelina - 9 maj 2015 20:44

Vaknade efter ett par timmars sömn och kände att gymmet ropade på mig. Ingen rast och ro att vila. Funderade på träningsupplägget jag klistrade ihop under veckan och skrotade det efter närmare eftertanke.

Då jag under mina arbetsveckor har begränsad tid och ork, så finns det ingen anledning att köra små muskelgrupper och missa massor.

All träning, oavsett om det bara blir 20min extra av något så vet jag att det är 20min mer än utan och kommet hoppas att många bäckar små kommer ge resultat. 20min Pw, 10 armhävningar eller 20g extra protein kanske inte ger stora resultat men jag är helt säker att det ändå är värt det.

Under tisdagen började jag med ett rehab pass.
Axlar, nacke, skuldror, bröstrygg och bål. Följde ordination gällande repititioner och antalet övningar. Kändes skit mesigt och var varken trött i musklerna eller kände att mitt korta besök skulle ge något men lämnade ändå.

Onsdagen kom kvittot. Positivt då träningsvärken infann sig. Tragiskt då jag trots lätta vikter och kort tid spenderad får träningsvärk. Den fysik jag en gång haft är i muskelstyrka bortblåst.

Efter suget jag vaknade av idag tog jah beslutet att äbeta min tidigare plan och split träna istället. Då passen blir få när jag jobbar kommer jag därför köra underkropp ett pass och överkropp de andra. Se till att helhetsfysiken utvecklas och att rehaben prioriteras.

Detta blev dagens pass:
Glute 3x7 25kg
Leg press 2x7 60kg 1x7 70
Total abdominal 1x7 30kg 2x7 40kg
Lower back 1x7 30kg 2x7 35kg
Kettelbell crunch 1x10 12kg 2x7 15kg
Utfall 2x14 7kg
3x10 jack knifes
3x10 Air jacks original / sumo / narrow

Morgondagen bjuder på ett pass för överkroppen!

Av Evelina - 9 maj 2015 20:03

Som ni kanske har förstått så har min kärlek lämnat landet och anländit till sin slut destination i ett stycke tillsammans med sin stjärna. Nu börjar steg två på deras resa och jag hoppas innerligt att den uppnår alla förväntningar!

Senaste månaderna har mitt huvudfokus legat på träning av Farock för uppkörning och att färdigställa lägenheten i norrort. Nu när jag är gräsänja och lägenheten är färdigställd så uppstår en massa tid.

Hundträningen är fortfarande prio ett och kommer så förbli tills godkänt resultat är ett faktum.

Men något jag insett tidigare är att jag måste skaffa mig en ny endorfinkälla under tiden som mitt hjärta är på äventyr. Dags att se över mina behov och kickstart träningen igen. Rehab och utveckling på den fysiska formen kommet vara min huvudkälla till endorfiner ett tag framöver. Så nu är planen lagd och påbörjad!

Ovido - Quiz & Flashcards